
“Si mengem molts carbohidrats, estimulem la inflamació de les cèl·lules”
Aquest any, La Marató de TV3 recaptarà diners que serviran per combatre les malalties neurodegeneratives, com l’Alzheimer, l’esclerosi múltiple o el Parkinson. L’ETS se suma a la tasca de difusió i sensibilització i per això us oferirem dues entrevistes que tractaran de l’alimentació adequada quan tenim aquestes malalties. Avui parlem amb el Doctor Javier Olascoaga, especialista en esclerosi múltiple, una patologia que afecta la gent jove. En Javier ha viatjat a Barcelona per assistir a un congrés de la Societat Espanyola de Neurologia i aprofitem per entrevistar-lo als jardins de l’hotel Juan Carlos I, on s’allotja. Coautor del llibre Alimentación sana para la Esclerosis Múltiple(Algusto Ediciones, 2012), juntament amb Tamara Castillo-Triviño, ens explica com hauria de ser la dieta per prevenir la malaltia i per millorar el tractament dels malalts. En el llibre, a més de consells i detalls sobre com cal alimentar-se, hi ha aplegades una cinquantena de receptes ideades pels cuiners més prestigiosos del país: Joan Roca, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Arzak i Martin Berasategui, entre d’altres.
Llegiu l’article complet, aquí.
Article publicat a Ets el que menges el dia 25 de novembre del 2013.