Poesia i música a Calders, contra l’estigma de les malalties mentals a l’Àfrica Occidental

L’elenc d’artistes que participen a l’edició de la Nit Cultural de la ONG Moianès Solidari d’enguany. D’esquerra a dreta i de dalt a baix: Xavier Mas Craviotto, Tomàs Arias, Josep Fàbrega, Laura Basagaña, Sandra Pujol i Xavier Serrahima | Crèdits de la foto: ONG Moianès Solidari.

La 9a Nit Cultural, que organitza la ONG Moianès Solidari, servirà per recaptar fons per al projecte “Font de Llum”. Tindrà lloc dissabte 13 de juliol a les 22h a la plaça Major de Calders (Moianès).

L’objectiu del projecte “Font de Llum” és donar medicació i suport per poder reinserir socialment les persones que pateixen malalties mentals d’algunes zones d’Àfrica Occidental (Benín, Costa d’Ivori, Burkina Faso i Togo). La ONG Moianès Solidari treballa en el projecte “Font de Llum” juntament amb l’Associació Saint Camille de Lellis.

En la Nit Cultural d’enguany hi participarà un elenc d’artistes divers, provinent del món de la poesia i de la música.

Pel que fa a l’apartat poètic, hi actuarà Xavier Mas Craviotto, escriptor i poeta de Navàs que ha estat mereixedor del premi Salvador Iborra de poesia per Renills de cavall negre; Tomàs Arias, poeta i músic nascut a Berga que té una poètica juganera i vitalista; Sandra Pujol, escriptora manresana que fa poesia de denúncia; Josep Fàbrega, autor calderí de mirada pregona, veu poètica que s’emmiralla en la natura i la poètica de la reflexió èpica. Intervindrà també el poeta terrassenc Xavier Serrahima, amb una veu que combina la potència transcendental i l’esguard cap a l’intangible.  Actuarà també la poeta Laura Basagaña, amb poemes que s’endinsen en els misteris de les relacions humanes: la permanència, les absències i els interrogants filosòfics de l’aventura del viure.

 I totes aquestes veus poètiques dialogaran amb el concert de la coral calderina Taral·lejant Albades que, capitanejada per Rosa Maria Ortega, enfilarà havaneres, cançons catalanes i una cançó basca tradicional, juntament amb altres sorpreses musicals.

L’espectacle, de taquilla inversa i una hora i mitja de durada, començarà a les 22h a la plaça Major de Calders.Llavor Cultural

Llavor Cultural

Fes el teu comentari