Nova secció: l’Escriptori

Ara que fa dos mesos que Llavor Cultural va néixer,   estrenem una nova secció: l’Escriptori. Iniciem aquesta secció amb una nouvelle, escrita per mi mateixa, que es publicarà per entregues durant els propers dies. Es tracta de la novel·la curta A l’illa de Lesbos o els amors silenciats.

Escrita l’any 2006, és un reportatge novel·lat basat en les entrevistes i converses de tres personatges reals que han preferit aparèixer a les pàgines del relat amb noms falsos. El punt de partida va ser la tècnica que Truman Capote va utilitzar per escriure l’obra A sang freda on- valent-se d’entrevistes i converses amb les persones que van viure un succés que va trasbalsar fortament la societat de l’època- va construir un relat a mig camí entre el periodisme i la literatura.

El tema abordat, en el meu cas, és la homosexualitat femenina. Inicialment volia investigar sobre un tema que dista bastant de l’escollit, però mentre intentava entrevistar-me amb un testimoni, vaig tenir l’oportunitat de conversar amb una persona que em volia explicar la seva història -una història, d’altra banda, molt diferent- i que tenia ganes de visibilitzar un dels tabús que encara perduren dins la nostra societat: la por a la diferència, l’impacte que representa per a una família conèixer que el seu fill o filla és homosexual, i la manera com des de fora tendim a jutjar les persones per la seva aparença.

És així com vaig deixar a mig camí la resta d’investigacions i em vaig centrar en escoltar la història de la Nao, alhora que m’entrevistava amb ella i li feia tota mena de preguntes, complementant el seu punt de vista amb dues històries de dos testimonis que han viscut la seva mateixa situació en contextos i èpoques diferents. El resultat és un relat coral, intens i molt breu, que explora la manera com han viscut la diferència tres dones: la Nao, la Lena i la Món.

Espero que gaudiu de la lectura.

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Editora de Llavor Cultural.

Fes el teu comentari