“Només a Catalunya s’utilitzen 2.181 tones d’herbicides i 7.435 tones de plaguicides a l’any”

La Maria Josep Ball va començar a interessar-se pels efectes en la salut dels insecticides arran de la seva feina. Treballa com a inspectora del Ministeri d’Economia i Competitivitat, a la Secretaria de Comerç, fent el control de productes d’importació i exportació. És la cap de laboratori de la direcció territorial de comerç de Barcelona. A partir d’aquesta inquietud, va aproximar-se al grup ‘Som lo que sembrem’ que defensa oferir més informació i protecció de l’usuari, davant la legislació alimentària. “Des de ‘Som lo que sembrem’ busquem alternatives als tòxics químics que posen a la terra i que nosaltres acabem absorbint. També lluitem per la sobirania alimentària”. Avui parlem sobre el glifosat, un dels herbicides més comuns.

Llegiu l’article complet, aquí.

Article publicat a Ets el que menges el dia 11 de novembre del 2013.

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Editora de Llavor Cultural.

Fes el teu comentari