L’espera, un cant a l’observació de la bellesa quotidiana

Kevin Henkes ens regala un conte escrit i il·lustrat deliciosament, que parla dels instants màgics que apareixen mentre esperem altres coses. Hem gaudit de la poesia i del pòsit que ens deixa L’espera (Editorial Joventut, 2017), una faula que us inspirarà.

Il·lustracions de Kevin Henkes cedides per l’Editorial Joventut.

¿Es pot trobar bellesa esperant? ¿Què fem mentre esperem? ¿Com actuem mentre fem temps? La resposta és que observem. I mentrestant, podem capturar instants de poesia efímers.

Cinc personatges peculiars i entranyables ens ensenyen que en un acte molt comú i denostat per la societat com el fet d’esperar, d’estar-nos quiets sense fer aparentment res més que estar atents, es poden viure moments màgics, moments feliços, instants únics.

A través d’un llenguatge simple i poètic alhora, els infants s’endinsen en una (quasi) faula a mig camí d’un poema i d’un conte breu. Les il·lustracions són una finestra que ajuda a obrir encara més el batec líric d’aquest conte amb rerefons zen: cada personatge espera una cosa diferent de la seva existència i del seu pas per la vida i cadascun és feliç a la seva manera: “El mussol amb clapes esperava la lluna. La porqueta amb el paraigua esperava la pluja. L’ós amb l’estel esperava el vent. El gosset dalt del trineu esperava la neu. El conill amb el coll estelat no esperava res en especial. Senzillament, li agradava mirar per la finestra i esperar”.

Il·lustracions de Kevin Henkes | Fotografies cedides per Editorial Joventut,

 

 

El conte explica amb delicadesa l’absència, el retorn, el canvi, l’adéu, la sorpresa. Sempre obrint la porta a la imaginació de l’infant, sempre aturant-se en la poesia de les petites coses: la bellesa d’una branca d’ametller florit, el somriure d’un arc de Sant Martí, l’electricitat bellíssima d’un llamp al cel. També explora conceptes com la diversitat, el respecte i el fer-se companyia cadascú des de les seves solituds. I és un cant a l’esperança d’observar el món amb una alegria atenta als detalls minúsculs que ens fan somriure l’ànima.

Escrit i il·lustrat magníficament per Kevin Henkes, l’ha publicat Editorial Joventut i ha rebut entre altres guardons la medalla Caldecott Honor Book i el premi Theodor Seuss Geisel Honor. Ha estat traduït al català de la mà de Susana Tornero.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Editora de Llavor Cultural.

Fes el teu comentari