La tria de #SantJordi: paraula de llibreter@

Arriba Sant Jordi i els carrers s’omplen de parades de llibres, del perfum de les roses, del tapís sonor de les converses per les avingudes, places i terrasses. Toca transitar els espais plens a vessar, saludar autors, tafanejar cada postada per autoregalar-nos i regalar a qui estimem una bona dosi llibresca. També floral, sí, és cert. A banda de dir a qui us envolta quins llibres voleu que us regalin, us recomanem que us deixeu sorprendre pels consells d’algunes llibreteres i llibreters de referència, a qui hem demanat que hi diguin la seva. Si encara no teniu feta la tria completa, a continuació hi teniu algunes opcions. Allà van! Bon Sant Jordi i, sobretot, bones lectures. I també molt d’amor, això sempre!

Eva Baltasar, autora de ‘Permagel’ | Foto: Blai Tomàs. Club Editor.

La llibretera Fe Fernàndez, de la llibreria L’Espolsada, a les Franqueses del Vallès, ho té molt clar: en primer lloc ens recomana l’elogiada primera novel·la de Laura Pinyol El risc més gran, publicada per Ara Llibres, i també ens recomana Les tristes recances de Miriam Towes (Editorial Les Hores).

Laura Pinyol, autora de ‘El risc més gran’ | Foto: Twitter.

Eric del Arco, des de la barcelonina Documenta ens aconsella “un clàssic recuperat”: Quim / Quima, de Maria Aurèlia Campmany (Males Herbes) i “una grolleria boníssima: Com s’esbrava la mala llet, de Antonia Carré-Pons (Club Editor)”.

Antònia Carré-Pons | Foto: Arxiu particular.

Miquel Sanchis i Anna Roca des de la llibreria Papasseit de Manresa recomanen: Aglutinació de Joan Jordi Miralles (Edicions 62), Premi Joanot Martorell de narrativa 2017, i Daha! de Hakan Günday amb traducció de Jordi Martín Lloret (Edicions del Periscopi), premiat amb el  Médicis Étranger 2015.

Llucia Ramis, autora de ‘Les possessions’ (Anagrama/ Libros del Asteroide) | Foto: Youtube.

La Laia Alegret, de la llibreria Drac Màgic de Palma ens recomana fervorosament la reedició de La mort i la primavera de Mercè Rodoreda (Club Editor), amb un epíleg lúcid d’Arnau Pons.  I amb igual de decisió i entusiasme Les possessions, de Llucia Ramis , novel·la que va obtenir el III Premi de Novel·la Anagrama en català, i que en castellà es pot aconseguir en una edició de Libros del Asteroide.

Joan Jordi Miralles, autor de l’obra ‘Aglutinació’ | Foto. ACN.

En Xavier Vidal de la Nollegiu, a Barcelona, ens remet a: Les vuit muntanyes de Paolo Cognetti (Navona, ed. català/ Random House, ed. castellà), i també ens recomana La penúltima bondat (Quaderns Crema, 2018), de Josep Maria Esquirol.

Josep Maria Esquirol, autor de ‘La penúltima bondat’ | Foto: Quaderns Crema.

La Blanca Àlvarez de la lliberia La Impossible aposta per Permagel (Club Editor, 2018), d’Eva Baltasar  i Queda’t amb mi, d’Ayòbámi Adébáyò (Angle Editorial).

Una bona colla de recomanacions que es deleixen per ser degustades per les vostres mans, amb el frec a frec íntim del passar les pàgines. Bon Sant Jordi i bones lectures!

 

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Llavor Cultural

Llavor Cultural

Fes el teu comentari