Ioga a l’aire lliure!

És agost i les bones temperatures ens motiven a buscar la natura, a trobar un lloc de recolliment on gaudir del sol, de la quietud dels paisatges i, per què no, practicar ioga a l’aire lliure. Podem practicar-ne de manera individual, fent unes quantes seqüències de salutacions al sol, o bé podem deixar-nos guiar per algunes de les sessions que ofereixen diferents col·lectius. A continuació, trobareu unes quantes propostes de classes guiades. Platja, jardins dins la ciutat, parcs com el de la Ciutadella -a Barcelona- o algunes zones de Montjuïc -també a la ciutat comtal- ens ofereixen la possibilitat de practicar ioga comunitàriament gaudint de l’aire lliure.

Nina Adams és professora d'Ashtanga ioga | Foto: Ninayoga.

Nina Adams és professora d’Ashtanga Vinyasa ioga i dirigeix sessions de ioga a l’aire lliure aquest mes d’agost | Foto: Ninayoga.

Després d’una bona passejada poques coses hi ha més plaents que descalçar-nos, caminar sobre la gespa, seure una estona i tancar els ulls mentre escoltem els sons de l’aire lliure. Sou dels qui encara no heu agafat vacances i us pugeu per les parets? Sí, tothom envia fotos en platges paradisíaques i la part de població que és a l’oficina es mor d’enveja. La cosa s’agreuja els dies previs abans de començar vacances quan toca entregar tota la feina endarrerida i avançar la que no podrem fer durant els dies de recés.

O potser ja heu tornat dels idíl·lics dies de repòs i viatges i us sentiu nostàlgics, intuint els símptomes de l’estrès postvacacional? També podria molt ben ser que estiuegeu alguns dies dins la pròpia ciutat i que volgueu redescobrir-la i assaborir-la d’una manera més calmada, mirar-la des d’un angle diferent i experimentant amb activitats noves. En qualsevol cas, una pràctica de ioga servirà per deixar de pensar en tot això i engegar una altra maquinària, la de la reconnexió i la concentració mental en certes postures del cos.

Si volteu per Barcelona, el Parc de la Ciutadella és un espai on diferents col·lectius ofereixen sessions de ioga en grup.

1. IOGA DINÀMIC AMB NINAYOGA

Darrere del sobrenom de Ninayoga, hi trobem la professora d’Ashtanga Vinyasa ioga Nina Adams. Durant el curs lectiu fa alguns tallers i cursos al GarageBlume i durant els mesos d’estiu ofereix algunes sessions guiades a l’aire lliure, al Parc de la Ciutadella o a Montjuïc. Cada dimarts i dijous a les 19h i els caps de setmana a les 11h hi haurà una sessió que servirà per respirar intensament, bellugar el cos, activar els músculs i suar de valent!

Nina Adams practicant ioga a la natura | Foto: Ninayoga.

Nina Adams practicant ioga a la natura | Foto: Ninayoga.

2. SESSIÓ GRUPAL DE HATHA IOGA AMB YOGABODY

L’escola Yogabody ofereix regularment sesssions guiades de ioga al Parc de la Ciutadella -o en jardins al voltant de la Barceloneta- durant els mesos d’estiu. Sovint combinen les classes amb passejades o altres activitats, com cursos de cuina vegana o iniciació al surf. Organitzen sessions de Hatha ioga a la tarda, però cal una inscripció prèvia a la seva pàgina web.

Sessió de Hatha a l'aire lliure amb professors de Yogabody | Foto: Yogabody.

Sessió de Hatha a l’aire lliure amb professors de Yogabody | Foto: Yogabody.

3. ROCKET IOGA A MONTJUÏC

Ja fa alguns anys que la professora de Rocket Ioga Mafe Liz organitza sessions guiades dins de l’espai del Teatre Grec. Un marc inspirador on poder gaudir de la pràctica de ioga. La classe s’acompanya de música i la intensitat i ritme són elevats. Per poder practicar aquesta tipologia de ioga es recomana abans que ens haguem familiaritzat amb la pràctica del ioga d’una manera més estàtica i anem aprofundint a poc a poc en tipus de ioga més dinàmics, com ara el Rocket. Cada diumenge a les sis de la tarda, Mafe Liz es troba amb la comunitat de Rocket Ioga Barcelona al Teatre Grec per practicar ioga. Entre setmana, també s’organitzen sessions al Parc de la Ciutadella -davant la font- al matí (dilluns i dimecres a les 10:15h).

DCIM104GOPRO

Una sessió de Rocket Ioga dins del majestuós espai del Teatre Grec | Foto: Yogamor.

4. PRÀCTICA DE HATHA IOGA I MEDITACIÓ A LA CIUTADELLA

De l’11 d’agost fins al 29 de setembre la instructora de ioga australiana Raphaella Rose farà de xerpa iòguica al Parc de la Ciutadella. Oferirà una sessió guiada de Hatha ioga seguida d’una meditació. Cada dimarts i dijous al vespre (de 19.30h a 21h), es reunirà -al costat del llac- amb els practicants de ioga que vulguin assistir a la classe. Cal reservar la plaça i dur la màrfega de casa.

Una classe de ioga davant la platja de la Barceloneta | Foto: Sílvia Delgado.

Una classe de ioga davant la platja de la Barceloneta | Foto: Silvia Delgado.

5. IOGA DAVANT DEL MAR 

I si el ioga se’ns posa bé al cos, molt millor si tenim el mar a prop i podem reposar la vista en el relaxant i encoratjador blau marítim. Les professores Xana Dahdal i Silvia Delgado ofereixen sessions guiades de Hatha i Vinyasa Ioga. Les classes es fan a la terrassa de la botiga Boardriders, davant de la platja de la Barceloneta. Podeu reservar una classe al següent enllaç.

Relaxació final en la postura de Savasana, durant la sessió de ioga a la platja de la Barceloneta | Foto: Silvia Delgado.

Relaxació final en la postura de Savasana, durant la sessió de ioga a la platja de la Barceloneta | Foto: Silvia Delgado.

 

6. IOGA A LA PLATJA DE BOGATELL

Fins el 7 d’octubre l’escola Ioga Katymandu organitza sessions de Hatha i Vinyasa Ioga a la platja del Bogatell, cada dimecres de 19.30h a 20.45h. Tranquils, no es fan a peu de platja i no ens haurem d’amoïnar per la sorra. El punt de trobada és darrere la Base Nàutica, a la gespa, a Poblenou, a tocar de la platja de Bogatell. Els assistents respiraran la brisa marina, sentiran el mar a prop i tonificaran la musculatura a la vegada que es deixen abraçar per la beneficiosa relaxació final que comporta el fet de fer ioga. Cal confirmar l’assistència a la classe al següent espai web.

 

 

 

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Editora de Llavor Cultural.

Fes el teu comentari