Homenatjant els mestres #SèniorsPoètics

Llavor Cultural s’adhereix a l’acció poètica conjunta, impulsada pel poeta Jaume C. Pons Alorda, d’homenatjar els mestres poètics vius de casa nostra. Es tracta de poetes “grans”: no només en edat, sinó en el sentit de vàlua poètica. 

Francesc Parcerisas | Foto: Arxiu particular.

Francesc Parcerisas | Foto: Arxiu particular.

Avui, dia 16 d’octubre, una colla de plataformes culturals dediquem les nostres pàgines -virtuals o en paper- a homenatjar els poetes sèniors de casa nostra. Arran del cas de Francesc Garriga, poeta importantíssim dels nostres Països Catalans, que no va ser (re)conegut per la totalitat de la societat en vida, i com molt bé explicava el poeta Jaume C. Pons Alorda al digital de cultura Núvol, l’acció poètica pretén donar a conèixer i difondre el valor que té l’obra de tants i tants poetes grans de casa nostra, que mereixen ser reconeguts ara i aquí.
És difícil establir qui són els poetes sèniors, segurament n’hi ha moltíssims més que -d’immensa vàlua poètica- són joves si mirem estrictament l’edat de naixement.

D’aquesta manera, Llavor Cultural se suma a l’acció poètica portada a terme pels mitjans Núvol, Nació digital, Revista Bearn, 40putes, Fòrum Grama i Ara Balears. 

Llavor Cultural celebrem els poetes joves i els poetes sèniors. Aquesta plataforma pretén ser una finestra oberta a la poesia i, per tant, per coherència i amb la intenció de contribuir a fer més gran aquesta onada poètica avui trobareu set articles, escrits per poetes i amants de la poesia, dedicats a autors que volem reivindicar. Pau Vadell escriu sobre Jaume Pérez MontanerAdrià Targa defensa la figura de Salvador Oliva; Lucia Pietrelli reivindica Antoni Vidal FerrandoJordi Marrugat escriu sobre Carles Hac Mor; Eduard Carmona se submergeix en l’obra de Josep Piera; Joan Duran ressenya l’obra d’Antoni Clapés; Àngels Gregori escriu sobre Marta Pessarrodona; Carles Morell reivindica l’obra de  Francesc Parcerisasi jo mateixa escric sobre Josefa Contijoch.

Trobareu tots els articles d’homenatge poètic dins l’etiqueta #SèniorsPoètics.

Bona lectura!

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Editora de Llavor Cultural.

Fes el teu comentari