
“Hi ha més de 260 varietats d’olives i una gran quantitat d’olis d’oliva interessants per maridar amb diferents plats”
L’oli d’oliva és una de les joies de la cultura gastronòmica mediterrània. L’essència daurada de les olives té, a més, moltes propietats interessants. En aquesta entrevista, però, ens centrarem en l’explosió de sabors i aromes que l’oli d’oliva verge ens fa descobrir gràcies a la sommelier Maria Àngels Planas, especialista en aquest camp. “L’oli d’oliva sempre m’havia atret i el que va començar com una afició ha esdevingut la meva matèria d’estudi. Vaig buscar aprofundir i formar-me per entrar en el món de la degustació i l’anàlisi sensorial d’aquest condiment amb propietats interessantíssimes”, explica. “És un món amb molt per descobrir i encara ens cal donar-lo a conèixer més, per apreciar-lo com es mereix”, ens diu. “M’encanta tot el procés: cuidar l’olivera, veure com surt la flor, com en creix el fruit, tenir-ne cura, fins el moment que n’extraiem el suc, essència que converteix els plats en autèntics plaers per al paladar!”.
Llegiu l’article complet, aquí.
Article publicat a Ets el que menges el dia 18 de març del 2014.