Festivals poètics a la fresca!

Arriba la calor, el termòmetre puja i un dels bons antídots és sortir a prendre la fresca. Una bona idea és, a més de refrescar-nos conversant al capvespre, assistir a algun dels festivals poètics primaverals i estiuencs que ens faran gaudir el doble del bon temps i la bona companyia. Us en recomanem alguns!

Imatge del Festival Elixir Poètic, edició 2015 | Foto: Lydia Cazorla/Elixir Poètic.

1. ELIXIR POÈTIC. Del 12 al 17 de juny, a Terrassa.

Imatge del cartell del Festival Elixir Poètic, obra de Lydia Cazorla.

 

Ideat per Rosa Boladeras quatre anys enrere, el Festival Elixir Poètic s’ha consolidat i és un dels reclams poètics primaverals de Terrassa. Una invasió de poesia al metro, un foto-mural poètic i musical signat per Lydia Cazorla, un paisatge sonor de Stephane Laidet del Teatro de los Sentidos que farà viure una experiència poètica col·lectiva a 10 persones experimentant amb el dedins i el defora d’ells mateixos, o recitals poètics de Laia Noguera, Antonina Canyelles, Maria Sevilla, Anna Gual, Maria Cabrera o Blanca Llum Vidal, entre d’altres, són alguns dels plats forts del festival. Podeu consultar tots els detalls del programa, aquí.

 

 

 

 

2. FESTA DE LA POESIA DE SITGES. Del 7 al 9 de juliol, a Sitges.

L’onzena edició de la Festa de la Poesia de Sitges homenatjarà a 7 poetes de pes: Begonya Pozo, Marc Romera, Laura López Granell, Tomàs Arias, Maria Antònia Massanet, Josep Checa i Concha García.

La cita poètica sitgetana és un dels actes que fan comprendre la multitud de formes, visions i maneres de concebre la poesia, que és plural i té moltes veus diferents. Els poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer en són les ànimes creatives que vetllen perquè la festa poètica sigui memorable i se superi any a any, incorporant novetats, espurnes de rauxa, altes dosis de saviesa i tones d’amor cap a la poesia. Podeu participar al Verkami de la XI edició de la Festa de la Poesia de Sitges i consultar-ne el programa i premis, aquí.

Imatge de la 11a Festa de la Poesia de Sitges. Disseny de Pasgràfic.

3. POESIA i +. Del 6 al 16 de juliol a Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Mataró, St. Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar i Dosrius.

Vuit dies de poesia i art són el que ens proposa el Festival Poesia i +, de la Fundació Palau. Hi participen poetes, músics i artistes com ara Cabosanroque, El pèsol feréstec, Roger Mas, Bikimel, Eduard Escoffet, Laia Martínez López, Maria Sevilla i Guim Valls, Núria Martínez-Vernis, Coetus + Pau Riba, Vicenç Altaió, Fadwa Souleimane, Marçal Font, Nico Roig, Clara Segura, Lluís Homar, entre molts d’altres. Els espectacles se celebraran en diverses poblacions del Maresme. Podeu consultar el programa, aquí.

4. POÉSART. Del 20 al 22 de juliol a Artà.

La poeta Maria Antònia Massanet va fer néixer el Festival PoésArt l’any 2013. Des de llavors, convoca anualment als amants de la poesia a la vila d’Artà el mes de juliol. Enguany, la cinquena edició se celebrarà del 20 al 22 de juliol i hi participaran poetes com Pau Vadell, Hilari de Cara, Antonina Canyelles, Eduard Sanahuja, Odile Arqué, Carles Rebassa, Lucia Pietrelli, Laia Martínez López, Maria Victòria Secall, Pere Joan Martorell, Joan Perelló Ginard, Antònia Tur o Carme Sànchez, entre d’altres artistes convidats.  Aquí hi trobareu informació d’edicions passades i també s’hi aniran publicant els detalls de la present edició .

5. POEMESTIU. Del 28 de juliol al 10 d’agost, a Navata, Darnius i Roses.

Guardar

L’Empordà també té el seu festival poètic preparat per als mesos de juliol i agost. Parlem del PoemEstiu, que enguany celebra la setena edició. Aquest festival ha estat ideat pel poeta Daniel Ruiz-Trillo. En aquest cas, el festival es reparteix entre tres poblacions diferents i hi intervenen una trentena de poetes. Els recitals poètics se celebraran el 28 de juliol a Navata, a les 21h al bar del Sindicat; el 10 d’agost a Darnius, a les 20h a la plaça Major,  i el 14 de juliol tindrà lloc el Poemestiuet a Roses, amb poesia per a la mainada, a les 18:30h a la plaça de l’Església.

Aquí en podeu consultar el programa.

Bons capvespres poètics!

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Editora de Llavor Cultural.

Fes el teu comentari