Emocionari: un viatge al cor de les emocions

Les emocions són la matèria primera dels artistes, que copsen a cop de pinzell, al repic de les tecles o en la melodia d’un instrument el variat i acolorit ventall emocional que la vida ens depara. Emocions positives i negatives, totes són necessàries per explicar-nos a nosaltres mateixos i narrar el món. ¿I com les expliquem als nostres menuts? ¿Com podem fer que les coneguin i ens expliquin com se senten? L’Emocionari (Editorial Palabras Aladas, 2013), un preciós diccionari d’emocions, se centra en aquesta tasca tan bonica i, alhora, tan important. Escrit per Cristina Núñez Pereira i Rafael R. Valcárcel, l’Emocionari compta amb la participació d’un artista diferent per il·lustrar cada estat emocional.

Paola de Gaudio il·lustra l’emoció de l’entusiasme, a l’Emocionari | Foto: Editorial Palabras Aladas.

Conèixer com ens sentim i ser capaços d’expressar-ho ens obre mil portes: la porta de la imaginació per modificar el nostre estat anímic, la porta de l’acceptació, la porta del demanar ajuda i intentar canviar les coses, la porta del compartir els moments bons amb qui estimem. És per aquest motiu que començar a familiaritzar els més petits amb l’àmplia paleta emocional que es desplega davant nostre en moltes situacions vitals és una tasca necessària, difícil, però també molt gratificant.

La descoberta de les emocions pot ser un viatge apassionant per als nostres fills i filles, i ajudant-los en aquest itinerari estem fent-los un regal boníssim: el regal de la comunicació. Els permetem que s’autoentenguin i que, alhora, puguin compartir com se senten amb la resta de persones. Si no sabem com ens sentim, difícilment podrem expressar-ho amb paraules; és per això, que la iniciativa de Cristina Núñez Pereira i Rafael R. Valcárcel de compilar un reguitzell molt ampli d’estats emocionals, descriure’ls amb senzillesa i convidar a diversos artistes per il·lustrar les diferents emocions és una idea interessant i reeixida.

Josefina Wolf il·lustra l’emoció de l’acceptació | Foto: Editorial Palabras Aladas.

L’Emocionari és un diccionari d’emocions molt útil i, a més, tot sigui dit, molt bonic. Les suggerents il·lustracions de diversos artistes acompanyen uns textos bellíssims que interpreten les diferents emocions primàries i secundàries, a més de relacionar-les entre elles.

Un àlbum ple de poesia visual i escrita que ajudarà la quitxalla a no tenir por d’emocionar-se.

Federico Combi il·lustra l’emoció de la incomprensió | Foto: Editorial Palabras Aladas.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Editora de Llavor Cultural.

Fes el teu comentari