
“El xef ha de nodrir les persones, a més de donar-los plaer”
En Javier Medvedovsky és inspirador. Aquest xef argentí de 33 anys va deixar la seva Patagònia natal per venir a Europa a formar-se en cuina. Després de tenir una malaltia relacionada amb el sistema respiratori, va fer canvis en la manera d’alimentar-se i, també, en les seves creacions culinàries. “Abusem massa del gluten, mengem massa lactis. Les farines i els lactis em provocaven moltes mucositats i els vaig anar deixant. No m’agraden les etiquetes; he experimentat amb l’alimentació i segueixo la que em va millor. Menjo variat i, bàsicament, evito els menjars processats”. Va tastar la cuina macrobiòtica, tot seguit va passar pel vegetarianisme i, finalment, va decidir canviar al veganisme, virant cap al crudivorisme: la filosofia del ‘menjar viu’. L’entrevistem al restaurant raw de la galeria d’art Blue Project Cafè, al barri del Born, mentre degustem un berenar raw, a base de pastissets de pastanaga, anacard i coco. Ens explica que està escrivint un llibre de receptes que publicarà l’editorial Urano l’any que ve, i que té programats viatges a l’estranger per impartir conferències i preparar càterings. Li encanta divulgar la manera com s’alimenta i les seves receptes delicioses a través de la seva pàgina web Espiritual Chef.
Llegiu l’article complet, aquí.
Article publicat a Ets el que menges el dia 1 d’octubre del 2014.