El Festival de Música de Concabella encarrega una obra d’estrena a Salvador Brotons

El passat divendres, 23 de setembre, es va presentar el XII Festival de Música Castell de Concabella 2016 en un acte que va comptar amb la presència del conseller comarcal de Cultura, Ramon Armengol, l’alcalde del municipi dels Plans de Sió, Xavier Pintó, i els membres de la junta de l’AC Amics del Castell de Concabella.

Salvador Brotons estrenarà el ‘Doble concert per a flauta, violí i cordes’ al Festival de Concavella | Foto: Festival de Música de Concavella.

Salvador Brotons estrenarà el ‘Doble concert per a flauta, violí i cordes’ al Festival de Música Castell de Concabella 2016 | Foto: Festival de Música Castell de Concabella.

Enguany el festival consistirà en tres concerts de música de cambra que es celebraran els dies 8, 15 i 22 d’octubre, al Castell de Concabella. El plat fort serà l’estrena, el darrer dia del festival, del “Doble concert per a flauta, violí i cordes” de Salvador Brotons, encarregat expressament per a l’ocasió pels Amics del Castell de Concabella. El mateix Brotons vindrà a dirigir-lo, en un programa que interpretaran l’Orquestra del Festival de Concabella, formada per joves músics de les nostres terres, juntament amb Enric Ribalta, flauta i Anna Urpina, violí.

L’Associació Cultural Amics del Castell de Concabella ha engegat un Verkami per sufragar una part del cost d’aquesta composició. Si aquesta iniciativa arriba al seu objectiu, es farà una preestrena del Doble concert en exclusiva per als mecenes, el divendres 21 d’octubre, juntament amb “Puigsoliu” de J. Serra, i la “Serenata per a cordes Op. 48” de Txaikovski.

Pel que fa a la resta de concerts, en la inaugural del 8 d’octubre hi haurà un recital de clarinet i piano de la jove virtuosa catalana Juncal Salada Codina, acompanyada al piano per María Alonso-Allende, mentre que el 15 d’octubre hi actuarà el Trio de Corda del Liceu, format per Liviu Morna, violí; Duccio Beluffi, viola; i Cristoforo Pestalozzi, violoncel.

“El festival d’enguany segueix la línia de qualitat dels festivals anteriors, amb la novetat de proposar l’estrena d’una obra amb la voluntat d’engrandir el repertori”, han assegurat els organitzadors de l’esdeveniment.

 

Guardar

Llavor Cultural

Llavor Cultural

Fes el teu comentari