“Cap aliment en bon estat hauria de ser considerat un residu”

Fa un any que Mireia Barba va anar a recollir la seva filla a l’escola i la mestra li va explicar que volia sensibilitzar els nens i nenes en la importància de no llençar menjar. “La manera de fer que els nens fossin més conscients d’aquesta realitat era demanant-los si volien un entrepà sencer o només mig, perquè molts acabaven llençant-ne la meitat a les escombraries perquè no se l’acabaven”. Aquest comentari va inspirar el projecte ‘Espigoladors’. Fa uns mesos, aquesta entitat juntament amb altres organitzacions i persones van crear la Plataforma “Aprofitem els Aliments” i el mes de febrer passat van presentar el manifest  “Prou Malbaratar Aliments“. Havent visitat diversos menjadors socials, la Mireia va conèixer la Sílvia. “Mare de dos fills i aturada, la Sílvia anava diàriament al menjador social i, per necessitat, era una ‘espigoladora’ d’aliments als contenidors”. La idea de la Mireia Barba va ser crear una empresa que recollís la verdura i fruita que els supermercats o agricultors descartaven “perquè no l’havien venut o perquè no era visualment prou bonica” i empoderar col·lectius en risc. El projecte ‘Espigoladors’ ha estat seleccionat en el programa d’emprenedoria social de La Caixa 2013.

Llegiu l’article complet, aquí.

Article publicat a Ets el que menges el dia 29 de juny del 2014.

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Editora de Llavor Cultural.

Fes el teu comentari