Anna Gual, guardonada amb els premis de poesia Bernat Vidal i Tomàs i Senyoriu D’Ausiàs March

Amb els seus dos darrers poemaris, ‘Molsa’ i ‘El tubercle’, la poeta Anna Gual ha guanyat els premis Bernat Vidal i Tomàs, i Senyor D’Ausiàs March. Els dos llibres de la poeta catalana són els dos primers d’una trilogia que porta per nom Arrel Trinitat. Les editorials AdiA Edicions i editorial 3i4 els publicaran.

Anna Gual ha rebut aquest cap de setmana dos premis importants en poesia | Foto: Jaume C. Pons Alorda.

Anna Gual ha rebut aquest cap de setmana dos premis importants en poesia | Foto: Jaume C. Pons Alorda.

Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) s’ha emportat dos dels premis de poesia més significatius del panorama de les lletres catalanes: el Bernat Vidal i Tomàs, organitzat per l’ajuntament mallorquí de Santanyí, pàtria de Blai Bonet o de Bernat Vidal i Tomàs; i el Senyoriu D’Ausiàs March, organitzat per l’ajuntament valencià de Beniarjó, lloc de naixement del conegut escriptor, un dels més importants de l’edat mitjana.

Els llibres guanyadors, Molsa i El tubercle, els dos primers lliuraments d’una trilogia titulada Arrel Trinitat, apareixeran publicats aquesta propera tardor a dues editorials de prestigi com AdiA Edicions i Editorial 3i4, respectivament. En ambdós volums, la poeta Anna Gual segueix desenvolupant un estil molt marcat per metàfores potents, una estètica existencialista i una mirada críptica amb la realitat. La poeta es mostra molt interessada en qüestions profundes, com la vida, la mort i el fet d’escriure, tal com ja ha demostrat en els seus llibres anteriors: Implosions (LaBreu, 2008), L’ésser solar (Premi Pare Colom de Poesia, Lleonard Muntaner, 2013) i Símbol 47 (LaBreu, 2015).

Durant els propers dies, Anna Gual participarà en uns quants recitals destacables, com el del desè aniversari de l’editorial LaBreu, que se celebrarà al Bar Horiginal de Barcelona aquest proper dimecres 27 d’abril; el del cicle de Poesia a les caves, que s’inicia a les Caves Pere Ventura de Sant Sadurní d’Anoia aquest proper divendres 29 d’abril; o la Taula de poetes organitzada per la Universitat de Barcelona el proper dimecres 4 de maig coincidint amb la Setmana de la Poesia de Barcelona.

Llavor Cultural

Llavor Cultural

Fes el teu comentari