Poesia i música amb accent solidari a Calders

El 14 de juliol tindrà lloc una nova edició de la Nit Cultural que la ONG Moianès Solidari organitza per recaptar fons per al projecte “Font de Llum”, dedicat a dignificar la vida de les persones amb malaltia mental a l’Àfrica (Benín, Costa d’Ivori, Burkina Faso i Togo). Se celebrarà a les 22h, a la plaça Major de Calders (Moianès).

Artistes participants en l’edició 2018 de la Nit Cultural que organitza la ONG Moianès Solidari | Foto: Moianès Solidari.

La ONG Moianès Solidari organitza per vuitè any consecutiu la vetllada cultural solidària que serveix per recaptar fons per als “Oblidats dels oblidats”: les persones que pateixen malalties mentals a l’Àfrica. El projecte “Font de Llum”, de l’Associació Saint Camille i amb qui la ONG Moianès Solidari col·labora, serveix per tractar i donar recursos a malalts mentals africans de Benín, Costa d’Ivori, Burkina Faso i Togo.

L’espectacle de taquilla inversa i una hora i mitja de durada inclourà poesia i música. Es farà aquest proper dissabte 14 de juliol a les 22h a la plaça Major de la vila de Calders.

Hi pendrà part un elenc artístic ben variat:  Eva Prunés, poeta jove de Navarcles amb una mirada íntima de la vida; Ton Armengol, poeta de Calders que s’endinsa en el terreny fèrtil i màgic de la infantesa i que comptarà amb una actuació de l’actriu Iolanda Segura amb qui escenificaran un diàleg poètic del llibre He somiat en tu, d’Armengol. També  Montserrat Garcia Ribas, veu lírica de consolidada trajectòria que presentarà el poemari Harmonies fràgils; Josep Fàbrega, autor de mirada pregona, veu poètica que s’emmiralla en la natura i la poètica de denúncia i reflexió; Laura Basagaña, amb un prisma poètic que qüestiona les relacions humanes: la permanència, les absències, els misteris de la vida, a través de poemes de temàtica amorosa i social. I per acabar, intervindran la parella de poetes Montserrat Aloy (Tàrrega) i Albert Claramont (Vilafranca del Penedès), veus lúcides i enjogassades, amb tints eròtics, que fan performances artístiques i reflexionen a través de la paraula, fent les delícies del públic.

Per la seva banda, la percussionista Judit Escobar i la baixista Cinta Macià posaran el contrapunt musical als paisatges lírics dels poetes amb atmosferes vibrants i evocadores que emocionaran el públic.

Poesia i música, doncs, al servei d’una bona causa: aportar recursos i dignitat a persones africanes que pateixen alguna malaltia mental i que, després de ser tractades i amb els medicaments i recursos adients, poden refer la seva vida i tirar endavant.

 

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Llavor Cultural

Llavor Cultural

Fes el teu comentari