“Hi ha 540 espècies de peix comestible al Mediterrani i la majoria només en coneix quinze”

Ramon Tarridas és pescador artesanal des que era adolescent. “No arribem a tastar espècies de peix molt bones, més econòmiques que les més conegudes i que no corren perill d’explotació. Hi ha temporades en què alguns peixos són més abundants i caldria que els restaurants, els menjadors escolars i els mercats els promocionessin”.

En Ramon és un home actiu –molt vinculat al moviment associatiu de Sant Pol– i, també, molt independent: cada dia, de bon matí, agafa la barca i s’enfronta amb el mar, sol. “Quan ets a alta mar i mires a l’horitzó, tens el món als teus peus. Tot depèn de tu, tu mateix t’enfrontes amb obstacles i prens les decisions oportunes”. Al migdia torna cap al port de Sant Pol, carregat de peix.

Llegeix l’article complet, aquí.

Article publicat a Ets el que menges el dia 19 de març del 2012.

 

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Editora de Llavor Cultural.

Fes el teu comentari